Met een proef die aankomt op snelheid en behendigheid, was het aan de ruiters en hun paarden om alles in te strijd te gooien. De Duitser Philipp Schulze Topphoff slaagde hier het best in door de vosmerrie Carla in een foutloze 56.43 seconden als snelste rond te sturen. Fransman Julien Epaillard wist nog eens een ruime twee seconden van deze tijd af te krijgen, maar zag door één jammere springfout in het zadel van Callac de Cyrmanol (Quintago I) de winst aan zijn neus voorbij gaan. Het brons naar Luxemburg met Victor Bettendorf en de dertienjarige merrie Astuce de la Roque (Kannan), die slechts acht honderdsten na Epaillard's finale tijd eindigden.

Voor België zette ook Jérôme Guery een ijzersterke rit neer op de rug van de dertienjarige Holstein merrie Cristel. In een tijd van 57.77 seconden kaapten zij de vierde plek weg, ruim een halve seconde voor de Brit Jack Whitaker en de schimmelhengst Equine America Valmy de la Lande (Mylord Carthago).

Het beste Nederlandse resultaat werd voor Kevin Jochems genoteerd. In het zadel van de KWPN ruin Gijs (Kashmir van Schuttershof) liet hij een finale tijd van 61.16 seconden noteren, waarmee hij net niet in de prijzen eindigde.

Vind de volledige uitslag hier.

Photo: © Tomas Holcbecher for Equnews