Sonja Vlaar had met Outsider DK de beste 5-jarige onder het zadel. De hengst van Jukebox, gefokt door A. Roosjen, boekte zijn eerste overwinning onder de amazone, met een puntentotaal van 25,5. 

Met 24,3 punten was Kim Gudmundsson de op één na beste in het zadel van Okay (Kallmar VDL). Jaimy-Lee Rütze zat hen op de hielen en kreeg met Omania (Emir R) 24,2 punten toegekend. Rütze heeft een succesvolle Wolden Cup-editie achter de rug met drie paarden geplaatst voor de finale. 


De vierjarige Bal Du Chat Rouge PS, een zoon van Baloutaire, zegevierde onder Anouk Vos. Zij kregen 25,9 punten van de jury. Gudmundsson was ook hier goed voor de tweede plaats, dit keer op de rug van Plesman VDL (Glasgow vh Merelsnest) met een totaal van 24,2 punten. Het brons was voor de Urano de Cartigny nakomeling First Edition VDS die onder Manon van der Sluis 24 punten kreeg. 

Finalisten gekend

De finalisten mogen zich opmaken om op dinsdag 23 juli te verzamelen bij het CH De Wolden in Zuidwolde! De fokkers van de finalepaarden mogen zich alvast verwachten aan een fokkerspremie, als stimulans voor hun werk en om de toekomst van de sport te (blijven) verzekeren. 




Bron & F. ©: De Wolden Cup