Met de achtjarige Zangersheide merrie startte Jochems aan zijn tweede 1.40m parcours van het jaar. De bruine merrie raakte opnieuw geen enkele balk aan en toonde haar snelheid in deze rubriek over twee fasen. Het Nederlandse duo rondde die tweede fase af met een tijd van 27,49s en werd zo vijfde, hun tweede top vijf-notering op twee dagen tijd. 

De overwinning was voor Thomas Lambert. De Fransman reed met Thalie St Loise (v. Cardero) naar de snelste chrono van 26,80s. Estrat Mateu (ESP) volgde op twee in het zadel van Ventura Mail (v. Quality Touch Z) en een tijd van 27,20s. Megane Moissonnier besloot de top drie met een luttel verschil van acht honderdsten op de Spanjaard op Fein Lotta Dk (v. By Ceira d'Ick). 

Op zeven zagen we nog Nicolas Delmotte met onder het zadel Kalippo van de Wolfsakker, een achtjarige KWPN ruin van Denzel v'T Meulenhof. 

Uitslag

Jochems drukte gretig zijn stempel in de andere rubrieken van Chantilly. Bij de jonge paarde loodste hij de achtjarige Koos H, een KWPN ruin van Toulon naar de tiende plaats op ruim zestig deelnemers. Daarnaast hield hij ook de eer hoog in de kwalificatieproef en kwam op achttien met Camilla vd Helle (v. Crumble).