Met hindernissen op 1.45m hoogte zette Abdel Saïd in op de paardenkracht van Arpege du Ru (v. Apache d'Adriers). De dertienjarige merrie liet al het hout onaangeroerd en kwam onder de Belgische ruiter over de finish in 66,09s. Een verbluffend snelle tijd want met net geen vier seconden voorsprong schreven ze deze proef op naam. Een sterk presterende Marlon Modolo Zanotelli moest hier genoegen nemen met het zilver en achtervolgde in het zadel van Zy-Zento (v. Zento). Voor Nicolas Pizarro (MEX) was er op Chacco S Airman PS (v. Chacco Blue) het brons.

De vierde plaats werd ingenomen door een volledig Nederlands duo. Mark Martens had de tienjarige KWPN ruin Iwan (v. Glasgow vh Merelsnest) onder het zadel om deze rubriek zonder fouten af te ronden. Op vijf zagen we Chuck Marienshof Z (v. Collestus) nog terug onder Niels Kersten. De Nederlanders domineerden de top tien met nog een zesde plaats voor Johnny Pals en Carlotta (v. Conthargos). Voor Niels Tacken was er op Alexia Z (v. Andiamo Z) de negende plaats voor Lars Kersten die op Boebka vh Marienshof Z (v. Balou du Rouet) de top tien besloot.

Resultaten

In de 1* Grote Prijs zorgde Vronie van de Rijt voor het beste resultaat. De Nederlandse stuurde Neil Diamo d'Art (v. Andiamo Z) naar een klassering en een tiende plaats. De Fransman Romain Potin schreef de Grote Prijs op naam in het zadel van Cyrrus des Chaines (v. Ensor van de Heffinck).