70 combinaties waagden zich aan het 1.50m hoge parcours op de graspiste van de Piazza di Siena in Rome, 22 van hen bleven foutloos.

Lorenzo de Luca kwam als zesde aan de start in het zadel van Cash du Plessis en legde de lat meteen hoog met de Orient Express Hdc nakomeling. Geen enkele combinaties die na hen volgde kon aan hun tijd tippen. Zoe Conter had de 10-jarige merrie Tombola Z onder het zadel voor deze opdracht en stuurde het fokproduct van Witters en Verschueren ongeveer halverwege de proef vlekkeloos naar de eindmeet maar net snel niet genoeg om de Luca van zijn leiderspositie te stoten. Giulia Martinengo Marquet sprong met Scuderia 1918 Calle Deluxe (Cesano 2) naar de derde plaats. 

Olivier Philippaerts kwam aan de start op de 9-jarige dochter van Vigo d'Arsouilles, Poppemieke Jw van de Moerhoeve. Met de door JW Stables en de Moerhoeve gefokte BWP merrie was ook Philippaerts op geen enkele fout te betrappen en werd vierde. Jörne Sprehe zagen we met de 10-jarige Toulon zoon Toys terug op vijf.

Resultaten



F. ©: NRPS