Van de exact dertig combinaties, wisten er uiteindelijk slechts vier zonder enige strafpunten hun parcours de vervolledigen. De kop van het klassement werd in beslag genomen door twee Britse combinaties, waarbij James Smith met Calson (Casall ) in 67.60 seconden naar goud sprong. Zijn landgenoot Alfie Bradstock had op de rug van Classy Cat Jt Z (Clarimo) een ruime anderhalve seconde meer nodig, en eindigde met zilver. Een tijd van 71.29 seconden was voor de Française Ilona Tristan en haar 10-jarige SF ruin Calino du Lys (Action-Breaker) voldoende voor de laatste podiumplaats.

Ook Roosje Brouwer zette weer een vlekkeloze omloop neer, en mocht met een tijd van 73.66 seconden in het zadel van Jacky Lanta vlak achter het podium aansluiten. De Spanjaard Erique Camiruaga sprokkelde op de 9-jarige Instagram voor eigen publiek met één jammere tijdsfout, wat hem de vijfde plek opleverde.

Vind de volledige uitslag van de Gold 1.40m rubriek hier.

Doron Kuipers verzilvert medaille in Silver 1.25m nummer

Even eerder liep ook al de laatste Silver rubriek op zijn einde, waarin Doron Kuipers na zijn overwinning tijdens de Silver GP Qualifier nu ook hier nog met het zilver aan de haal ging. In het zadel van zijn KWPN merrie Just A Moment Van T Heerenhuys (E Star) eindigde hij in de 1.25m hoge Table C proef met 62.75 seconden, net 26 honderdsten na de winnende Spanjaard Carlos Borho Giron. Giron leverde zo op de rug van de 11-jarige hengst Brugnon Villeclare (Diamant de Semilly) een laatste thuisoverwinning van de dag. Het brons ging naar de Amerikaanse Sophia Williamson en de 9-jarige ruin Curry JO (Crespo VDL).

Vind de volledige uitslag van de Silver 1.25m rubriek hier.