In het zadel van de KWPN-merrie, Jazzlyn WP  (Emerald) sprong Boy-Adrian van Gelderen in de 1.40m CSI2* rubriek foutloos naar de vijfde plaats. De Belg en de merrie uit de fokkerij van W.L.M. Veltmaat dienden Kelli Cruciotti Vanderveen met Andre Vermeiren's gefokte Mochito v/d Mishagen (Emerald) voor zich te dulden. Proefwinst was er voor Aaron Vale en de Nederlands gefokte, I.Adermie R 4 (Den Ham Blue R).

"Mijn merrie is redelijk snel van nature," vertelt Vale na afloop. "We hebben in het verleden al leuke resultaten neergezet bij de Hampton Classic. Met een druk deelnemersveld is het altijd speciaal als je op je paard kan rekenen om te winnen. Ik kijk alvast hoopvol uit naar de CSI2* Grote Prijs op zondag."

Nederlandse paarden domineren CSI5*

De 1.45m CSI5* hoofdrubriek kwam op naam van Rene Dittmer en zijn Burlington Riverland (Mylord Carthago). Op de valreep dook het duo onder de chrono van Darragh Kenny met zijn Eddy Blue (Eldorado vd Zeshoek). "Ik had de luxe niet om Darragh zijn ronde te zien. Ik heb dus alles op alles moeten zetten om de eindzege te verzekeren." liet Dittmer weten na afloop.

Kenny en zijn ruin - die eerder nog uitgebracht werd door Dittmer - volgden op de tweede plaats voor Darragh Kenny en Jeroen Dubbeldam's voormalige 13-jarige  Forever SFN (Azteca VDL).

Net buiten de top drie volgde Amerika's Kelli Cruciotti Vanderveen met Isabella Van de Zuuthoeve (Thunder vd Zuuthoeve) op vier en met Scarlett Du Sart Z (Stakkato) op vijf.