Voor de Belgen moest Nicola Philippaerts als eerste van start. Hij leek met Katanga vh Dingeshof (v. Cardento 933) goed op weg om de eerste nulronde te noteren maar de laatste driesprong besliste daar anders over. Ze klokten zo af met één springfout. Hetzelfde gebeurde bij Niels Bruynseels en Delux van T&L (v. Toulon). Ook zij kwamen aan de finish met een foutloze ronde maar de laatste stijl besliste daar anders over. 

De twee sterkhouders van het team, Jerome Guery (Quel Homme de Hus) en Gregory Wathelet (Nevados S) deden echter wat er van hen verwacht werd: foutloos springen. Het Belgische team eindigde zo op een totaal van 4 strafpunten, net als de Zweden. De gezamenlijke tijd van de Belgen was echter iets sneller waardoor zij op het podium mogen plaatsnemen.

De overwinning ging naar Nederland. Zij sprongen maar liefst drie nulrondes. Zowel Maikel van der Vleuten (Beauville Z) als Willem Greve (Carambole) hadden een foutloze ronde achter hun naam toen Sanne Thijssen de piste inkwamen. Zij kregen echter één springfout achter hun naam, waardoor alle druk op Harrie Smolders kwam. Als er iemand met druk kan omgaan, is het echter Harrie Smolders. Hij sprong in het zadel van Monaco (v. Cassini II) een ronde uit het boekje en liet alle balken in de lepels. 

De Ieren winnen zilver. Zij kregen slechts één puntje voor tijd. Zowel Denis Lynch (Cristello) als Darragh Kenny (VDL Cartello) konden een foutloze ronde springen. Voor Eoin McMahon en Chacon 2 (v. Chacco-Blue) was er één puntje voor tijd. Michael Duffy kreeg met Zilton SL Z (v. Zirocco Blue VDL) twee springfouten achter zijn naam.

Klik hier voor de resultaten