Bij de kwalificatieproef voor zevenjarige jonge paarden was het de Duitser Richard Vogel die voor eigen publiek de Holstein hengst El Corlensky (Cornet Obolensky) in 62.27 seconden naar de winst stuurde. Landgenoot Maurice Tebbel volgde met de KWPN hengst Kenzo (Kannan) als tweede, voor de Griek Pashalis Ballas en de KWPN ruin Larley (Harley).

Maikel van der Vleuten zorgde voor het laatste foutloze resultaat en sprong met de vosmerrie Laloma naar de zesde plek in 68.20 seconden.

Vind de uitslag van de zevenjarigen hier.

In de qualifier voor één jaar oudere paarden leverde Pius Schwizer voor Zwitserland het winnende resultaat. Hij legde met de achtjarige BWP merrie Pinky Pie De Libersart (Taalex) het 1.40m hoge parcours als snelste af in 60.66 seconden. Benjamin Wulschner leverde voor het eigen Duitste publiek een zilveren ronde af in het zadel van de Hannoveraan hengst Doom Sr (Diarado), op een kleine seconde gevolgd door landgenoot Marvin Jüngel en de Duitse merrie DSP Kontendra S (Contendro I).

Voor ons land zette Willem Greve hier het beste resultaat neer, door de vosmerrie Pretty Woman Van 't Paradijs foutloos rond te sturen. Helaas leverde een chrono van 70.37 seconden twee strafpunten voor tijdsoverschrijding op, wat hen als elfde in de prijzen plaatste.

Vind de uitslag van de achtjarigen hier.