Na de eerste ronde van de CHIO Nations Cup in Rotterdam stond Nederland als enige foutloze op kop. Maar alle kaarten konden nog geschud worden. Ook in de tweede ronde kwam Maikel van der Vleuten met Beauville Z (Bustique) als eerste aan de start. De combinatie hield het foutloos en verzekerde zo de Nederlandse hoop. Sanne Thijssen en haar vertrouwde  Con Quidam RB (Quinar) kregen pech onderweg de tweede ronde. Het paar tikte twee balken uit de lepels.

De Nederlandse equipe was niet te houden onder het motiverend gejuich van het publiek. Willem Greve volgde aan de start met de 11-jarige  Grandorado TN (Eldorado vd Zeshoek). Greve hield het net als in de eerste omloop netjes foutloos.

Om de winst te verzekeren moest laatste starter, Harrie Smolders met Monaco (Cassini II) een finish noteren met maximaal acht punten. Frankrijk stond voor Harrie Smolders op een totaal van acht nadat Kevin Staut met Scuderia 1918 Viking d'La Rousserie (Quaprice Bois Margot) een foutloze omloop reed. Smolders noteerde uiteindelijk een foutloze omloop en verzekerde de winst.

Op het podium volgde Frankrijk voor Ierland.


Uitsag