Nayel Nassar kon rekenen op de SBS-ruin El Conde (v. Lord Piana Filou De Muze) om in een tijd van 57,84 seconden naar de overwinning te rijden. Abdel Saïd hield de Belgische eer hoog en snelde met Bandit Savoie (v. Qlassic Bois Margot) in 58,03 seconden naar het zilver. Laura Kraut reed op thuisbodem met Calgary Tame (v. Old Chap Tame) naar de derde plek in 58,55 seconden. 

Plaatsen vier en vijf waren weggelegd voor Jessica Mendoza (Dublin) en Classic Penny (Sydney Shulman Desiderio). 

"Ik moet zeggen, dit is een beetje een onverwachte overwinning," gaf Nassar toe. "We gebruikten dit als voorbereiding voor de rest van de week, maar hij heeft zo'n goede motor. Zolang je hem aanzet en hem daar laat, verliest hij over het algemeen niet veel tijd. Ons doel vandaag was gewoon om een tempo te bepalen en dat vast te houden, maar hij is zo'n coole jongen dat hij zich echt vastklikt aan de sprongen en zodra je een richting bedenkt, gaat hij daarheen."

"Het kostte ons een tijdje om iets samen te stellen, maar ik ben erg blij dat we hem hebben kunnen verwerven, want hij is zo'n coole toevoeging aan het team," zei Nassar. "Hij is echt een vechter in de ring. Hij heeft veel karakter, en hij heeft de neiging om te bouwen in de warming-up ring. Ik was een beetje gehaast vandaag, dus ik had niet zoveel tijd om op te warmen, en hij leek dat eigenlijk te verkiezen omdat hij nooit de kans kreeg om zijn adrenaline te laten koken. Maar zodra hij de ring in gaat, weet hij dat het tijd is om te presteren en dan zet hij alles op alles."  

Klik hier voor de resultaten. 

Foto: © Sportfot