De beste 29 ZZ-combinaties van Nederland streden vanmiddag op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo om de felbegeerde KNHS-kampioenstitel. Het werd een waardig kampioenschap. In de bloedstollende barrage kwamen tien ruiters aan start en lang leek Ernesto Canseco er met de gouden plak van door te gaan. Totdat Bert-Jan Zuidema met de pas zevenjarige Juventus in de ring verscheen. Met een tijd van 41,40, twee seconden sneller dan Canseco, wist hij de kampioenstitel te veroveren.

Vlak voor de prijsuitreiking spraken we met Zuidema: “Ik weet dat ik een heel goed paard heb, maar hij is nog maar zeven. Hij heeft veel kwaliteiten en ik heb er goede verwachtingen van. Het is een paard met een zeer goede instelling, maar ik moet zeggen, ik heb hem nog niet eerder zo hard laten rennen als nu in de barrage. Maar als we het niet proberen dan winnen we ook niet! Dit is dan toch het moment om een keer een beetje gas te geven en dan is het mooi als het lukt! Juventus deed fantastisch mee!”

Milan Morrsinkhof springt met veel lef naar de winst

In de klasse Z paarden stuurde Milan Morssinkhof zijn paard Checkpoint Chacco, voorheen het paard van zijn zus Skye, met lef de hindernissen over. Met 41,66 seconden en een foutloze ronde waren zij de beste van de negen combinaties in de barrage. Dit is niet de enige medaille voor Milan deze week, vorige week op het EK in Polen mocht hij al de zilveren teammedaille in ontvangst nemen.

Met de 13-jarige zoon van Chacco-Blue heeft Milan nog wel enkele ambities. “Ik wil sowieso ZZ met hem starten. Daarna nog met de Junioren mee en hopelijk kunnen we ook nog een EK rijden.”

De paardensport doet Milan naast de lessen op de middelbare school. “Ik weet nog niet precies wat ik later wil gaan doen, maar het liefste ga ik de paarden in.” Deze kampioenstitel wordt morgen eerst gevierd met een feestje!

bron:Hippiade