Slechts vijf ruiters konden de basisronde foutloos doorstaan maar een totaal van tien ruiters mochten aan de start komen van de barrage. Mel Thijssen mocht ondanks haar vier strafpunten in de basisronde toch ook deelnemen aan de barrage. Met de twaalfjarige merrie besloot ze deze rubriek met 16 strafpunten wat hen een tiende plaats opleverde. 

Voor vader Leon Thijssen was het net niet met 6 strafpunten in de basis op For President (v. Numero Uno). 

Het was opnieuw Istanbull vh Ooievaarshof (v. Casall) die onder Abdelkebir Ouaddar het goud voor thuispubliek in ontvangst nam. De Marokkaanse combinatie kwam als laatste aan de start en reden een abnormaal snelle ronde waardoor Simon Delestre met I Amelusina R 51 (v. Dexter R) onverbiddelijk naar twee verwezen werd. Het brons was voor de Duitse combinatie David Will met Zaccorado Blue (v. Zirocco Blue VDL). 

Niklaus Schurtenberger was samen met de top drie één van de combinaties met een dubbele nulronde in het zadel van Quincassi (v. Quintero). Jérôme Guery vormde een combinatie met Azaria Dinero (v. Mylord Carthago*Hn). De twaalfjarige merrie tikte één balk uit de lepels, anders was hun tijd goed geweest voor opnieuw het zilver maar ze werden uiteindelijk vijfde. 

Bekijk de volledige uitslag hier