Waarom is CHI Genève zo speciaal voor je, afgezien van het feit dat het je thuiswedstrijd is?

CHI Genève is niet alleen speciaal voor mij, alle rijders voelen zich hier echt welkom, maar als Zwitserse rijder is de steun van het thuispubliek en de fans natuurlijk enorm.

Wat maakt voor jou een goed team?

In de springsport en de paardensport in het algemeen heb je echt een enorm team om je heen nodig, dat je met alles kan helpen. Er gaat zoveel werk, tijd en passie zitten in het verzorgen van de paarden. Ik heb veel geluk met mijn familie, want zij steunen me enorm. Ik heb een heleboel goede mensen om me heen en een goed team, die allemaal thuis goed voor de paarden zorgen, zodat ze zich op hun best voelen. Daardoor kan ik me volledig op de sport concentreren en hoef ik me thuis, als ik op concours ben, nergens zorgen over te maken.

Wat is je plan voor deze winter?

Deze winter ga ik een aantal wereldbeker shows doen. Er komen een paar hele mooie wereldbeker shows aan en dat zijn hele spannende en traditionele shows waar ik graag naar toe ga. Mijn doel is om een aantal van mijn jongere paarden op te bouwen en ze voor te bereiden op de grotere klassen, zodat ik een aantal nieuwe paarden kan ontwikkelen voor Grand Prix niveau.

Is er een jong paard dat je hebt waarvan je denkt dat het een toekomstig Rolex Grand Prix paard kan worden?

Het is altijd moeilijk te zeggen, maar ik heb wel een paar rally-achtige vijf-, zes- en zevenjarigen. Ik heb grote verwachtingen van hen allemaal en ik hoop dat een of twee van hen Grand Prix paarden worden en in de toekomst hier op het CHI in Genève zullen rijden.

Net als tennis en golf heeft de springsport nu zijn eigen Grand Slam. Naar welke andere sport kijkt u graag?

Ik kijk graag naar tennis. Als Zwitser is Rolex-testimonee Roger Federer een groot sportidool, dus ik heb tennis veel gevolgd. Alle vier de Grand Slams van tennis zijn erg spannend en voor mij is Wimbledon de topper waar ik graag naar kijk.

Wat betekent de Rolex Grand Slam of Show Jumping voor jou?

Voor ruiters is de Rolex Grand Slam of Show Jumping de meest speciale en unieke wedstrijd die er is, omdat het de beste vier concoursen ter wereld samenbrengt in één serie, en het is een droom om er één van te winnen. Alle ruiters werken keihard om op een dag een van de Rolex Grand Slam Majors te winnen.

Als je op een onbewoond eiland zou stranden, welke drie dingen zou je dan meenemen?

Een boek, water en mijn mobiele telefoon.

Bron: Rolex Grand Slam