van der Vleuten zat in het zadel van de achtjarige Equus Tame (v. Qlassic Bois Margot), die op vrijdag al naar de tweede plaats sprong. Vandaag deden ze nog beter en gingen ze met de overwinning aan de haal. Ze finishten in een tijd van 44,66 seconden en dat bleek onverbeterbaar. 

Zo verwezen ze de Fransman Charles Berron naar de tweede plaats. Die kon met Jasper (v. Falaize de Muze) een tijd van 45,46 seconden neerzetten. Op drie zagen we Deborah Jackson met de zevenjarige Kandy. De Nabab de Reve dochter was meteen ook de beste zevenjarige van de proef. Mikolaj Kownacki en Caskano namen de vierde plaats voor hun rekening. 

Ruben Romp reed Kingsten (v. F One Usa) nog naar de vijfde plaats. Hun tijd had goed geweest voor de derde plek, maar een foutje onderweg weerhield hen daarvan. Joy Lammers (Kerusa) en Logan Fiechter (Dominos) konden zich ook nog klasseren. 


CSI1* - 1m25 met barrage 

In de 1m25-rubriek was de winst eveneens voor Nederland. Wiljan Laarakkers won de proef met de Numero Uno-zoon Invictus in een tijd van 34,40 seconden. Lisanne van de Pasch en Kasjmir U (v. Harley VDL) zagen we terug op de derde plaats.

De rest van de top zes was eveneens voor Nederland dankzij Sammy-Jo Smit (Alaska), Astrid van Leeuwen (Clarimo's Balou) en Larissa Bijl (Kariva).

Kim Couwenberg (Jingle Bells AC), Rosanne Janssen (Carpe Diem K Z), Floor Trienekens (Joelle) en Rachelle Hanemaaijer (Indy Z. G.) konden zich ook nog klasseren in de proef. Zij kregen allemaal vier strafpunten in het basisparcours. 


Klik hier voor alle uitslagen.