Slechts drie combinaties wisten de herkansing foutloos af te werken. Julien Epaillard snelde naar de eindzege in het zadel van de negenjarige Donatello d'Auge (Jarnac). "Dit is een bijzondere winst voor mij. Donatello komt uit onze eigen fokkerij. Voor hem is dit slechts zijn tweede maal op dit niveau. Meteen ook de tweede maal dat hij op dit niveau wint. Dit alles voor eigen publiek gewoon fantastisch," reageert de winnaar opgetogen.

Het paar bleef slechts enkele tienden van een seconde voor op Maikel van der Vleuten met onder het zadel de 10-jarige Elwikke (Eldorado vd Zeshoek). Het podium werd afgewerkt door Nicola Philippaerts met de 10-jarige Zangersheide-ruin, Khan v. Kattevennen Z.

Simon Delestre noteerde exact dezelfde chrono als landgenoot Epaillard. Op de rug van zijn 17-jarige Hermes Ryan (Hugo Gesmeray) tikte hij echter één balk uit de lepels. Dit bracht het paar naar de vierde plek. Eerste starter in de barrage, Olivier Philippaerts, strandde uiteindelijk op de vijfde plek met de 11-jarige zoon van Cayado, Zayado.

Uitslag