Maikel van der Vleuten bereed Dywis HH (v. Toulon) in deze loodzware, technische rubriek. Het duo reed twee fantastische foutloze rondes maar kwamen te kort voor het grote prijzengeld. Ze eindigden op een nog steeds knappe vijfde plaats. 

De andere barragisten bestonden uit onder ander Andreas Schou met Independent (v. Diamant de Revel). Manuel Fernandez Saro kwam in het zadel Acoufina PS (v. Action-Breaker) op de zesde plaats. Gudrun Patteet stond meteen haar mannetje tussen al het testosteron maar Sea Coast Guiness (v. Nabab de Reve) tikte helaas één balk aan waardoor het duo op zeven eindigde van deze niet te onderschatten rubriek. 

Bij de andere foutlozen werd er hard gevochten om te titel maar uiteindelijk was het Marlon Modolo Zanotelli die met het gouden plak aan de haal ging. Hij stuurde VDL Edgar M (v. Arezzo VDL) het snelst terug naar de finish zonder het hout aan te roeren. Daniel Deusser zorgde voor het vuur aan hun schenen en reed Kiana van het Herdershof (v. Toulon) in 37,73 naar de eindmeet. Hij werd gevolgd door landgenoot Gerrit Nieberg die met Blues d'Aveline CH (v. Baloussini) mee zorgde voor spanning in deze slotfase. 

Klik hier voor alle resultaten