Steven werd in het parcours van Jos Brinkman tweede op Iregina , derde met Just Impression (Marius Claudius uit de 1.60m Grand Prix-merrie Audi’s Impression) en vijfde op Jisborn (Eldorado van de Zeshoek), met daar tussenin de getalenteerde 15-jarige Britt Schaper op In The Air (Air Jordan Z).

 

Het winnende paard van Maikel Schennink heet Glamour ES en die zagen we al vaker bovenaan staan op Paardensportcentrum Lichtenvoorde. Ze wonnen al eerder een nationale 1.40m Grote Prijs, pakten in een andere 1.40m de derde plaats en waren van de zomer de beste in de CSI1* GP van Outdoor Gelderland. “Zo’n goed paard”, zegt Steven Veldhuis over de vos, waarmee Maikel Schennink in maart ook nog het KNHS-indoorkampioenschap in het 1.35m won.

 

‘Bewondering voor Steven’

Maikel heeft een aantal keren bij Steven Veldhuis getraind. “Ik heb heel veel bewondering voor hem. Ik weet nu hoe Steven traint en rijdt, hoe hij met de paarden omgaat. Alles op een natuurlijke manier, paardvriendelijk en hij zit ze nooit in de weg. Steven kan heel hard naar de sprong toerijden en de paarden blijven er toch mooi vanaf. Daar kan ik zoveel van leren. Ik ben van mezelf een stijlruiter en zit graag meer rechtop. Dan wil ik vooral netjes rijden, maar dat past niet direct bij dit paard. Nu ik verder voorin het zadel zit, kan ik nog sneller rijden. En natuurlijk probeer ik de tips toe te passen die ik op concours van hem krijg”, lacht hij. Credits zijn er overigens ook voor Peter Geerink, waarmee Maikel getraind heeft. “Daar steek je ook zo ontzettend veel van op. Je neemt van iedereen dingen mee.”

 

bron: Persbericht W. Scholtens - F. © Wendy Scholten