Francois Thiry, President van de Luxembourg CSIO, zei: "We zijn verheugd om deel uit te maken van de Longines EEF Series. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen op dit uitzonderlijke evenement dat de passie voor paardrijden en de schoonheid van de natuur hier in Luxemburg viert."

Betina Moller Jensen, evenementmanager van Stutteri ASK, zei: "Bij Stutteri Ask zijn we verheugd om een internationale evenementenorganisator te worden en we kijken ernaar uit om niet alleen Deense, maar ook internationale ruiters op onze locatie te verwelkomen. We hebben een van de meest exclusieve showterreinen in Denemarken met alle beste faciliteiten voor zowel het publiek, de ruiters, de grooms en vooral de paarden, dus we zijn klaar om de taak op ons te nemen en zijn er zeker van dat het een buitengewoon evenement zal worden."

De halve finale Noord/West gaat opnieuw naar het prachtige Deauville, terwijl Zuid/Centraal terugkeert naar Boedapest. Voor de finale zijn we verheugd om terug te zijn in Warschau, de thuisbasis van de Longines EEF Series Final op zondag 8 september, waar we zullen zien of Oostenrijk hun titel kan behouden, of dat een nieuwe natie zal uitdagen.

De Longines EEF Series is gericht op de volledige ontwikkeling van de sport. Het biedt kansen om te leren, te groeien en vooruit te gaan in een uitnodigende en zelfvertrouwen opbouwende omgeving. Om deze doelen te ondersteunen, krijgen ruiters kansen om bonussen te winnen gedurende het seizoen. Prijzen worden uitgereikt aan de U25's die dubbel foutloos springen in regionale kwalificaties en aan elke ruiter die een schoon blad kan houden tijdens de finale.

De Longines EEF Series Horse of the Year-competitie

Om onze paarden te vieren, keert de Longines EEF Series Horse of the Year-competitie terug! Vorig jaar stemde het publiek Lord Mexx (GRE) als winnaar en we kunnen niet wachten om te zien welke paarden in de race zullen zijn. Nominaties worden geopend na de tweede halve finale en elk paard dat aan minstens twee evenementen heeft deelgenomen, komt in aanmerking voor de prijs.

De winnaar wordt aangekondigd tijdens een speciale prijsuitreiking tijdens de finale in Warschau.

Volledige kalender

24-28 April - Gorla, ITA - South Regional Qual

1-7 May - Mannheim, GER - Central Regional Qual

15-19 May - Stutteri ASK (Martofte), DEN - North Regional Qual

15-19 May - Peelbergen (Kronenberg), NED - West Regional Qual

29-2 June - Athens, GRE - South Regional Qual

5-9 June - Drammen, NOR - North Regional Qual

5-9 June - Luxembourg, LUX - West Regional Qual

12-16 June - Bratislava, SVK - Central Regional Qual

19-23 June - Deauville, FRA - West/North Semi-final

11-14 July - Budapest, HUN - South/Central Semi-final

5-8 Sep - Warsaw, POL - Final




Bron: Persbericht
F. ©: Łukasz Kowalski