Van Asten en de 15-jarige SF-merrie snelden naar de winst met een nipte voorsprong op Scott Brash (GBR) en Hello Vittoria (Kannan). Op de derde plaats volgde Harrie Smolders met onder het zadel de 10-jarige Deesse de Kerglenn (Mylord Carthago).

Net buiten de top drie volgde Derin Demirsoy met Caprice d'Elle (Arko III) voor Thiago Ribas da Costa en de 13-jarige BWP-merrie, Kassandra van 't Heike (Epleaser van 't Heike).

Johnny Pals is Nederlandse sterkhouder bij jonge paarden

Eerder won Thiago Ribas da Costa de Youngster Tour op de rug van de zesjarige Sooper Trooper (Diamant de Semilly). Samen met de ruin bleef de Braziliaan ruim twee seconden voor op België's Melanie Gelin en Reflex van 't Roosakker (Kassander van 't Roosakker). Marlon Modolo Zanotelli vervolledigde de top drie in het zadel van de zevenjarige Kristalline des Bergeries (Verdi). Het paar sprong op vrijdag al naar de tweede plek.

Net buiten het podium volgde Johnny Pals op eigen terrein met Adel Springpower Z (A Lee Springpower). De top vijf werd afgewerkt door Marcus Ehning en Plot's Princess (Plot Blue).