De Future Champions competitie besloot op de pistes van Tops International Arena met de CSI2* 1.40m rubriek. Die kwam op naam van Lars Kuster. De Nederlandse ruiter wist de overwinning in eigen land te houden en kon daarvoor rekenen op El Divo (v. Lord Sandro). Op het podium kreeg hij het gezelschap van Teddy van de Rijt die de veertienjarige KWPN'er Explosion (v. Applaus) naar de derde plaats stuurde. Tussen hen in kwam Patrick Lam (HKG) met Claron CR (v. Clearway). 

Raf Kooremans besloot zijn ronde op Dimitri (v. Vaillant) met een vierde plaats. Bart Lips kon een foutloze ronde afleggen op Davinci Z (v. Dutch Capitol Z) en kwam op elf. Volgend op twaalf kwam de nummer drie van de wereld, Harrie Smolders met Darry Lou (v. Otangelo), een vijftienjarige KWPN hengst. 

Uitslag

Een rubriek eerder was het Zahra-Lindi Malkus die de Nederlandse eer hoog hield. De amazone stuurde Vernie du Coeur des Collines Z (v. Verdi TN) naar de derde plaats. Yoni van Santvoort mocht op haar beurt de top vijf besluiten in het zadel van Guiliguili Nouvolieu (v. Mylord Carthago). Voor Raf Kooremans was er opnieuw een plek in de top tien, hier werd hij met Lola-Jay ES (v.Golden Dream) negende.

Winst was er voor Rodrigo Giesteira Almeida (POR) met Epure de B'Neville (v. Bisquet Balou vd Mispelaere). 

Uitslag

In de hoogste ponyrubriek begeleidde Renske van Middendorp haar Labonita ZV (v. Best Boy) naar de zesde plaats zonder fouten in het 1.25m hoge parcours. Noa Fransen plaatste zich nog ondank een springfout met Pjotr van de Groenheuvel (v. Lars van de Groenheuvel) op elf. 

Over 1.15m kon Lois Wilschut zijn pony Minerva For Play (v. For Next Generation) afzetten op de tweede plaats. Mee op het podium kwam Lieselot Kooremans met Pixie B (v. Cap Nord d Hyrencourt) op drie. 

Over 1.10m besloot Mariesa Veenstra de top vijf in het zadel van Jackpot-P (v. Zavall VDL). 

Alle resultaten