Kersten en de schimmelmerrie bleven slechts 0,2 seconden voor op Kamal Abdullah Bahamdan en de 13-jarige BWP-merrie, Kwikly (Grand Cru vd Vijf Eiken). Pim Mulder sprong eveneens op het podium.

Mulder plaatste zich op de derde trede in het zadel van de 10-jarige It's Possible SRK (Berlin). De Nederlandse combinatie bleef landgenoot Michael Greeve met Keep It Cool SSS (VDL Zirocco Blue) voor. Enkel de top vijf wist het parcours foutloos af te werken. Net buiten de top vijf strandde Loewie Joppen met Osiris FZ (Dallas) op de zesde plaats met de tweede snelste chrono, maar één springfout.

Siebe Leemans scoort podiumplaats in 1* Grand Prix

Na een barrage met achttien hield Elisa Pietteur, Siebe Leemans van de Grand Prix zege in Valkenswaard. De Belgische amazone snelde naar de winst in de 1.35m CSI1* Grote Prijs met haar 10-jarige Nirvana de la Pomme (Elvis Ter Putte).

Samen met de 10-jarige BWP-hengst bleef Pietteur nipt voor op Siebe Leemans en zijn eigen achtjarige Zangersheide-hengst, Gem vd Riloo Z (Gemini Cl xxx). Frankrijk's Antoine Ermann verzekerde een internationaal podium. 

Ermann volgde op plaats drie met de negenjarige Etna Kervec (Qlassic Bois Margot). De combinatie werd opgevolgd door Sebastien Kapel en Uno du Thot (Elixir de Madame). China's Yingfeng Bao werkte de top vijf af in het zadel van de 11-jarige SF-ruin, Camillo de Beussent (Kannan).

Leopold van Asten wint Small Tour

Eerder won Leopold van Asten de 1.35m Small Tour. Voor eigen publiek sprong van Asten met de negenjarige KWPN-merrie, VDL Groep Jennifer (Verdi TN) naar de winst op ruim vier seconden voorsprong. Sanne Thijssen volgde met Carembar Blue (London) op twee en Pilar Lucrecia Cordon met Missouri van 't Ruytershof (Bamako de Muze) op drie.