De partnerschap van McLain Ward met HH Azur begon in 2015 toen Francois Mathy de helft van haar eigendom verkocht aan Hunter Harrison en zijn Double H Farm. De partnerschap van McLain met de 9-jarige bloeide snel op met verschillende overwinningen dat eerste jaar, waaronder de $400.000 Queen Elizabeth II Cup op Spruce Meadows.

Slechts een jaar later hielp Azur, liefkozend bekend als "Annie," en McLain het Amerikaanse team de Zilveren Medaille te winnen op de Olympische Spelen van 2016 in Rio. Het volgende jaar bracht Annie McLain tot een van zijn grootste overwinningen, het Longines FEI Wereldbeker kampioenschap! Later datzelfde jaar hielpen Annie en McLain de Verenigde Staten de Zilveren medaille te winnen op de FEI Nations Cup Finale in Barcelona. Deze prestaties leidden tot Annie's benoeming tot het Paard van het Jaar van USEF in 2017 en het Paard van het Jaar in de Show Jumping van de Chronicle of the Horse.

Voor de komende jaren was McLain selectief in wanneer en waar hij Annie gebruikte, altijd met haar beste belangen voorop, terwijl hij nog steeds overwinningen behaalde op het 5* en 4* niveau.

In 2022 kwam HH Azur terug in de schijnwerpers, te beginnen met een overwinning in de $216.000 4* Grand Prix op het Winter Equestrian Festival in Wellington, en vervolgens nog een 4* overwinning in de $200.000 Empire State Grand Prix in Old Salem en een 5* overwinning op Spruce Meadows. Afgelopen najaar wonnen zij en McLain de 5* Grand Prix van Genève en afgelopen maart voegden ze nog een 5* overwinning toe in 's-Hertogenbosch in Nederland.

In de loop der jaren won Annie 25 FEI Grand Prix, waaronder 5* overwinningen op het Winter Equestrian Festival in Wellington, de Royal in Toronto, Spruce Meadows, Rome, Genève en 's-Hertogenbosch, plus 4* overwinningen in Devon, Old Salem en hier op de Hampton Classic.

We wensen 'Annie' een welverdiend pensioen met grasrijke weides!



Foto ©: The Hampton Classic Horse Show - Randolph PR 
Bron: 
The Hampton Classic Horse Show