De allereerste ruiter in de ring, Conor Swail, was een van de 16 deelnemers die geen enkele fout zag. De Ierse ruiter, die momenteel tweede staat in de Longines FEI Jumping World Cup™ North American League stand, zette met zijn eigen Theo 160 (v. Christian) de te kloppen tijd neer op 31,69 seconden.

Skylar Wireman, 17, en Coolio 23, eigendom van Shayne Wireman, waren het eerste duo dat de tijd van Swail ternauwernood overtrof. Zij kwamen over de finish in 31,58 seconden nadat ze een gladde binnenbocht hadden uitgevoerd die Swail niet had. 

Coyle en Ivory TCS (v. Falaise de Muze), eigendom van Coyle en Ariel Grange, waren de 25e in de volgorde van vertrek, en zij versloegen Wireman voor de overwinning met iets meer dan een tiende van een seconde, door de klok te stoppen in 31,45 seconden.

"De tweefasenwedstrijd is er altijd een die een beetje van iedereen vergt," legde Coyle uit. "Meestal zit iedereen dicht bij elkaar, omdat je in de tweede helft niet veel kunt doen. Als je die kunt winnen, betekent dat meestal dat je behoorlijk snel bent. Het houdt het speelveld voor iedereen een beetje gelijk."

De Las Vegas National CSI4*-W is pas de tweede indoorwedstrijd voor de negenjarige Ivory TCS, en de $150.000 Longines FEI Jumping World Cup™ Las Vegas, gepresenteerd door Walter Oil & Gas, wordt zaterdag de tweede wereldbekerkwalificatieproef voor de Nederlandse Warmbloedmerrie.

"Een paar weken geleden reed ze haar eerste wereldbekerproef in Kentucky; ze is heel competitief en gelukkig won ze vandaag", aldus Coyle. "Ik wist niet echt hoe ze indoor zou zijn. Ik denk dat ik nu wel kan zeggen dat ze goed is, want ze heeft net gewonnen! Ik zal het na deze week zeker weten."

Deze week is Coyle ook voor het eerst in Las Vegas. "Ik ben nog nooit in Las Vegas geweest, en ik wist niet of het voor mij de juiste plek was om naartoe te gaan of niet!" grapte Coyle. "Gelukkig, nu ik hier ben, is het goed!"

Voor de volledige uitslag van de $25.000 CSI4*-W 1.45m Las Vegas National "Lucky Sevens" Two-Phase Stake, presented by Blenheim EquiSports, klik hier.

Copyright Foto: Andrew Ryback Photography