Koen Vereecke en Kasanova de la Pomme schoten als vierde laatste combinatie uit de startblokken. De Belgische ruiter staat bekend om zijn winnaarsinstinct en ging de strijd aan met zijn elfjarige BWP-hengst van Bamako de Muze. "Zijn naam Kasanova past goed bij hem. Hij is een beetje een speelvogel. Ik had in de eerste ronde mijn handen vol aan hem met het bokken richting de watersprong. Maar zijn manieren maken hem ook tot een heel bijzonder en getalenteerd paard. Ik was er niet zeker van of onze inspanningen goed genoeg waren voor de overwinning. Ik dacht dat als Christian één pas minder zou rijden in de laatste lijn, hij zou kunnen winnen. Maar gelukkig deed hij dat niet", zegt de winnaar met een knipoog naar de runner-up.

Formule 1-achtige finish'

De voorlaatste ruiter had de druk van het winnen op eigen bodem op zijn schouders. Christian Ahlmann en de Z-hengst Dominator 2000 Z (v. Diamant de Semilly) sprongen een even indrukwekkende ronde en op weg naar de laatste hindernis leek het erop dat de zege in Zangersheide zou blijven. Maar slechts 0,01 seconde weerhield de Duitse ruiter en zijn elfjarige hengst van de toppositie. "Na een kleine pauze voelt Dominator zich weer goed. Zowel in het eerste parcours als in de barrage deed hij precies wat ik van hem vroeg, en we hebben echt geprobeerd om te winnen. Ik wil graag winnen, niet alleen thuis maar overal. Maar onze inspanningen vandaag waren net goed genoeg voor de tweede plaats. Ik moet eerlijk zijn dat ik nog nooit een finish zo dicht bij elkaar heb gezien. Het is een beetje zoals Formule 1", zegt de runner up met een glimlach.   

'Zeker een dekhengst'

De laatste rijder die het verschil kon maken was Gilles Thomas. De jonge Belgische ruiter had niet één maar twee hengsten in de barrage. Hij noteerde de beste tijd met Feromas van Beek Z. De negenjarige zoon van Fantomas de Muze eindigde met 0,02 meer op de chrono. Met dit resultaat zet hij zijn hengst in de schijnwerpers, iets waar Thomas op mikte. "Er kwamen nogal wat mensen naar me toe met de vraag of hij beschikbaar is voor de fokkerij. Ik wilde dat bekend maken. Dus ik dacht, als ik hier met hem deelneem en we doen het goed, dan hoef ik de mensen niet steeds te vertellen dat hij een dekhengst is", lacht de nummer drie van de rubriek.

Bron: Persbericht