De rubriek had ruim 95 starters die allemaal wilden scoren in deze 1.50m rubriek waar naast rankingpunten ook nog een kwalificatie voor de Grote Prijs voor het rapen lag. Slechts 21 ruiters konden doorstoten naar de barrage, waaronder ook Kim Emmen. De Nederlandse amazone zat in het zadel van Inflame GO (v. Namelus R) en eindigde op twaalf. Maar Emmen was niet de enigste Nederlandse combinatie die in de barrage aan de start kwam, ook Jens van Grunsven mocht Heathrow (v. Der Senaat 111) warm houden voor de tweede fase. Zij finishten direct na Emmen op dertien.

De overwinning kwam op naam van Guillaume Batillat. Op Come On Di Gisors (v. Tresor) zette hij de tijd op een scherpe 37,05. Steve Guerdat had eerder al foutloos gereden met Con Calma (v. Cascadello) in een tijd van 37,21 en kwam zo op twee. Michael Jung vervolledigde de top drie met Fischerchelsea (v. Check In 2). 

Volledige uitslag

Eerder zagen we in een goed gevulde Bronze Tour al Bart Lips in de top vijf. In het zadel van Hello Wow Z (v. Harmony) werd hij vijfde over 1.20m. Door de grote opkomst werd de rubriek in twee delen verreden. Julia van der Heijden werd op haar beurt tweede met Zenon Z (v. Zandor).