Jochems en Stoeterij Van De Helle's 9-jarige Camilla Van de Helle (Crumble) bleken net een maat te snel voor Jenny Krogsaeter en de 8-jarige K&T Geromino (Gamelus R). De Britse amazone, Jodie Hall McAteer en Hardessa (Berlin) volgden op de derde plek met slechts één honderdste van een seconde verschil.

Net buiten de top drie plaatste ook Doron Kuipers zich foutloos in de top tien. Kuipers loodste de 10-jarige Zangersheide-hengst, I Am Codex (Codex One) naar de achtste plek.

Kristian Houwen is sterkhouder in Youngster class

Eerder sprong KRistian Houwen op het podium bij de vijf-en zesjarigen. Thiago Ribas da Costa greep de winst met Sooper Trooper (Diamant de Semilly). Ook op vrijdag schreef het paar de youngster rubriek op naam. Kristian Houwen volgde met zijn eigen KWPN-merrie, N'Abalia Smh (Edingburgh) voor landgenoot Johan Bergs en Mighty Ferry A (Zerlin M).

Ook bij de zeven-en achtjarigen hield Houwen de overige combinaties achter zich. Samen met Lay Out (Verdi TN) bleef hij enkele honderdsten van een seconde voor op Johan Bergs met de KWPN-merrie, La Luna Especiale (Cape Coral Rbf Z). Houwen zette de kers op de taart met de derde plek in het zadel van de zevenjarige Liletto (Harley).

Alle uitslagen