De tijd stond reeds enorm scherp, daar had Jeroen Appelen al voor gezorgd. Samen met Catwalk Harry (v. Verdi TN) kwam Vincent Lambrecht als laatste aan de start en hij wist wat hem te doen stond. Hij reed meteen aanvallend richting de eerste hindernis en hij hield het ritme hoog gedurende de hele barrage. Uiteindelijk vlogen ze door de finish in 37,16 seconden en dat was nipt sneller dan de tijd van Appelen. Zo schreef Vincent Lambrecht deze 2* Grote Prijs op zijn naam. 

Jeroen Appelen zat er wel gruwelijk dichtbij. Gisteren won hij samen met Lunatique de Kwakenbeek (v. Cicero Z van Paemel) al de rankingproef en ook vandaag waren ze in topvorm. Als eerste starters van de barrage hadden ze de snelle tijd van 37,57 seconden neergezet. Dat bleek uiteindelijk net niet genoeg voor de overwinning maar wel ruimschoots genoeg voor de tweede plaats. Ook Christophe Vanderhasselt en Arthuro de Sarlar Z (v. Breemeersen Adorado) deden een poging naar het goud. Uiteindelijk werd het een derde plaats voor hen.

Kevin Jochems hield de Nederlandse eer hoog in deze Grote Prijs. Samen met Casillas van de Helle (v. Casall) legde hij de barrage foutloos af in een tijd van 40,31 seconden, goed voor de vierde plaats. Frederick Troschke vervolledigde met Camelot 143 (v. Cabachon) de top vijf. 

Ruben Romp zagen we met de KWPN-ruin Bugatty Go (v. Concorde) terug op de zesde plaats. Zij konden zich kwalificeren voor de barrage maar besloten daarin niet aan de start te komen. 


Klik hier voor alle uitslagen.