Er was geen houden aan de Duitse amazone, Nicola Pohl en haar sBs-merrie, Fiona des Hayettes, in de 1.45m Big Tour. Samen met de dochter van Lord Des Hayettes dook de Duitse als enige foutloos onder de 26 seconden en verwees zo de Nederlander, Piet Raijmakers Jr. naar de tweede plaats. Raijmakers Jr. plaatste zich met zijn Zangersheide-merrie, Van Schijndel's Olaya Z (Ogano Sitte). België's Alexander Housen vervolledigde de top drie met Rockwell RC (Kannan).

Net buiten het podium volgde de Ierse topruiter, Billy Twomey die met DXB Legend (Diamant de Semilly) voor bleef op Italiaan Emanuele Gaudiano en Conthargo-Blue (Conthargos). Voor eigen publiek volgde Niels Kersten in de prijzen. Kersten loodste Granito Noordenhoek (Corland) foutloos naar de zevende plek.

Kevin Jochems wint youngster tour

Op de gras piste liet Kevin Jochems eerder deze ochtend het Wilhelmus klinken. Na afloop van de 1.30/1.35m Youngster Tour sprong Jochems naar de winst met Looks Good de Liebri Z (Lector van de Bisschop). Het duo verwees zo Julien Anquetin met Crack d'Aiguilly Z (Comme Il Faut) naar de tweede plaats. Het podium werd afgewerkt door Molly Hay en Fala Brecourt (Urano de Cartigny).

Uitslag 1.45m

Uitslag 1.30m