"Chato Lou is een jonger paard dat ik voorbereid voor het grotere werk. Het is echt een type paard dat me ligt. Hij is van nature heel snel, daarom probeer ik hem nu om controle te krijgen over die snelheid en rust te vinden in zijn hoofd. Dat was ook het opzet vandaag in de proef."

Op het podium volgde James Arkins met de 8-jarige KWPN'er, Joevaro N. Het podium werd afgewerkt door de Mexicaan, Manuel Gonzales Dufrane en de 15-jarige BWP-merrie, Hortensia van de Leeuwerk (Corland).

Conor Swail en Familie Philippaerts' Theo 160 verzekeren nipte winst

In de 1.50m Nations Welcome nam de Ierse springruiter Conor Swail de winst in het zadel van Team Philippaerts' Theo 160. De ruin werd in het verleden nog uitgebracht door oa. Nicole Mestrom en is nog steeds deels in eigendom van de familie Philippaerts. 

Op het podium volgde Daniel Coyle met de negenjarige dochter van Falaise de Muze, Ivory Tcs. Samen met de KWPN-merrie bleef Coyle Nayel Nassar met de 11-jarige sBs-ruin, El Conde (Filou de Muze) voor. De 11-jarige ruin werd internationaal opgeleid door Ruben Romp.

Net buiten het podium tintte de top vijf Belgisch. Mario Deslauriers volgde met de BWP-ruin, Emerson (Eldorado vd Zeshoek) voor Lacey Gilbertson met de 12-jarige Karlin van 't Vennehof (Fantomas de Muze).

Uitslag