In de basis van de 1.55m CSI3* Grote Prijs kampten heel wat duo's met de toegestane tijd. Uiteindelijk kwamen acht duo's opnieuw aan de start in de herkansing. Ongeveer halfweg de barrage zette Pieter Clemens de snelste tijd met Jos Lansink's Horizon de Regor (Obourg). Het paar werd meteen voorbij gestoken door de Duitse amazone, Katrin Eckermann met onder het zadel de 10-jarige Cornado Nrw-zoon, Cornwell.

Eckermann's chrono hield stand en de Duitse won zo in 37,11 seconden, nipt voor Pieter Clemens de tijd stopte op 37,73 seconden. Mario Stevens werkte het podium af met de 16-jarige Baloubet 4 (Balou du Rouet). 

Net buiten het podium strandde Janine Rijkens met C Vier 2 (Cardento 933) op de vierde plaats voor Fredrik Jonsson met Cold Play (Contendro I).

Voor eigen publiek sprong Fabiënne Roelofsen als laatste starter naar de zevende plaats. Samen met Roelofsen Horse Trucks Eldorado S (Diarado) bleef ze Willem Greve met Disinaa (Rubert R) voor.

Uitslag GP

Eerder won Pim Mulder de finale voor zevenjarige springpaarden. Mulder sprong naar de eindzege met de KWPN-hengst, I Am A Rebel-S. Het duo hield als enige de chrono onder de 36 seconden. Op ruim een seconde verschil volgde Louise Saywell met Kingsborough Kasper (Kannan) voor Harry Allen met Italy Hdh (Cream On Top).

Uitslag 7yo