Slechts twee combinaties slaagden erin de twee fasen van de CSI3* 1.40m foutloos af te werken. De snelste chrono kwam daarbij op naam van Robert Whitaker met de negenjarige I'm Special Too Dhh (I'M Special de Muze). Gisteren won Eric Ten Cate nog de 1.40, ditmaal stelde de Nederlander zich op, op de tweede plek met de negenjarige zoon van Q. Breitling LS, Indendo. Het podium werd afgewerkt door Abdel Said's ruiter, Samuel Hutton met onder het zadel de achtjarige Melusina Bvl (Mylord Carthago).

Net buiten het podium strandde Maikel van der Vleuten op de vierde plek. Van der Vleuten volgde met Happy Handsome (Elvis ter Putte) voor Ernesto Canseco met Azteca (Toulon). De zesde plaats kleurde eveneens oranje, dankzij Jurre van Bommel en zijn 13-jarige KWPN-ruin, Edmond (Vegas VDL).

Bart Haselbekke is Nederlandse sterkhouder in de CSI2* 1.40m

De volledige top drie was aan elkaar gewaagd in de CSI2* 1.40m rubriek. Uiteindelijk sprong Wilton Porter met Whisker Eb Z (Chellano Alpha Z) naar de winst. Op het podium volgde Robin Carey met Carrera Denfer (Connor) op twee en Bart Haselbekke met Dorus (Sam R) op drie.

De Nederlander bleef net geen seconde voor op landgenoot, Frank Schuttert en de achtjarige Obilix vh Stuyvenberghof (Galisco van Paemel). België's Anthony Philippaerts werkte de top vijf af met de 11-jarige Gydine.

Jur Vrieling wint CSI1* Grand Prix

Na een barrage met veertien won Sf-Equestrian-ruiter, Jur Vrieling de 1.30m CSI1* Grote Prijs in Geesteren. Met net geen twee seconden voorsprong op Berber Dijkman won Vrieling in het  zadel van Pmf 2Join Jubilee (VDL Zirocco Blue). Op het podium volgde Berber Dijkman met de achtjarige Jetset (Cascarillo). 

De volledige top vijf kleurde rood-wit-blauw. Job Oldenziel vervolledigde het podium op de rug van It's Me (Carambole) en verwees zo Eric Ten Cate met Nada Van Spieveld (Elvis ter Putte) naar de vierde plaats. De top vijf werd afgewerkt door Hessel Hoekstra met onder het zadel de zesjarige VDL Legodermus Pp (Harley VDL).

Uitslag