Sanne Thijssen won eerder vandaag al de Youngster rubriek in Valkenswaard. Samen met Zeppelin Blue (Zirocco Blue VDL) won de Nederlandse ook de 1.40m Medium Tour van de CSI2*.  Thijssen bleef slechts enkele honderdsten van een seconde voor op Giampiero Garofalo en First Of April Cl (Arezzo VDL). De top drie werd afgewerkt door Yuri Mansu Guerios en Hellix du Seigneur (Curby du Seigneur).

Net buiten het podium kleurde de top vijf verder Nederlands met Joy Lammers en Ibeau SMH op vier en Niels Kersten met Granito Noordenhoek op vijf.

Jur Vrieling en Chambertino maken geslaagd debuut 

In het zadel van de 12-jarige dochter van Diamant de Semilly ,  Sea Coast Donna Z bleef Patteet als enige foutloos onder de 34 seconde in de CSI4* 1.45m rubriek. Het paar verwees zo Derin Demirsoy met Hunter (Chambertin) naar de tweede plaats. Voor eigen publiek volgde Sf-EQuestrian-ruiter, Jur Vrieling op de derde plek. Vrieling vervolledigde het podium met Sf-Equestrian zijn nieuwe aanwinst, Chambertino Z (Chambertin).

Samen met Nick Vrins en Lars Kersten hen voormalige hengst verwees Vrieling België's Alexander Housen naar de vierde plek. Housen strandde net naast het podium op de rug van Ikannan V G (Kannan). De top vijf werd afgewerkt door Lorenzo de Luca en Promise Z (Gestion Priamus Z). Enkel de top drie wist de barrage foutloos af te werken in deze CSI4* rubriek.

Voor eigen publiek volgde Kevin Jochems met een geslaagd debuut in het zadel van Bart Bles zijn voormalige Kriskras DV. Samen met de zoon van Cooper vd Heffinck bleef Jochems voor op Michael Greeve en High Big Andi K (Big Star Jr K).

Alle resultaten