Het was wachten tot de laatste combinatie in piste om de eerste rit zonder balken te verkrijgen. Het 1.45m hoge parcours werd enkel door Evelyne Putters en de 13-jarige Nabeau van het Migroveld Z (Nabab de Reve) foutloos afgewerkt. De combinatie, die eerder op het BK nog de bronzen medaille mee naar huis nam, won de Grote Prijs. 

Van Thillo en de 9-jarige BWP merrie P - Jewel's Promise (Baltic VDL) konden het als enige op vier strafpunten houden en werden tweede. Het brons was voor de Amerikaanse Vani Khosla met de KWPN ruin Khaleesi (Zambesi TN). 

Wouter Enzerink kreeg op de 9-jarige Kannan zoon Kaboom twee springfouten aangerekend en was goed voor de vierde plaats. Op vijf volgde Joy Lammers met Grace Kelly (Casall). 

Nederlandse combinaties schitteren in ochtendrubriek

Op één stond de Amerikaanse Veronica Tracy met Monbeg Thunderball B (O-Piloth). Ook de derde plaats was voor de Verenigde Staten en werd ingevuld door Carlee McCutcheon en de 8-jarige KWPN hengst Lucifer JDV, een zoon van Cape Coral Rbf Z. In het zadel van de 8-jarige BWP hengst Q-Jewel's Touch of Quality (Kannan) werd Robin van Thillo tweede.

Beste Nederlandse resultaat kwam van Joy Lammers. Met slechts enkele honderdsten verschil greep de amazone nipt naast een plek op het podium met de 9-jarige Amazing Z (Alano). Op vijf volgde Maud Agterberg in combinatie met de KWPN'er Dakota B (Calvaro FC). Kristy Snepvangers stuurde de familie gefokte Kaletto, een KWPN merrie van Cornet Obolensky, naar zes. Fleur Holleman bekleedde de zevende plaats op Kamena Eickenrode (Etoulon). 

Resultaten