“Dit is ontzettend moeilijk,” schrijft Wilken emotioneel. “Maar het is het beste voor hem. Hij is fit en gezond, en dat willen we zo houden. Hij heeft me zo ontzettend veel gebracht. We hebben zelfs onze droom kunnen waarmaken door 5* te rijden en hoogtepunten te beleven zoals het WK, EK en onze overwinning in de 4* competitie.”

Wilken spreekt in zijn boodschap vol liefde en dankbaarheid over de band die hij met Burry heeft opgebouwd. “Je bent mijn grote maatje, en woorden schieten tekort om uit te drukken hoeveel je voor me betekent,” vervolgt hij. "We hebben samen alles overwonnen. Ik ben je zo dankbaar."

De eventingruiter sluit af met warme woorden: “Geniet lekker van het gras, maatje. En dat je nog lang bij ons mag blijven.”

Met deze beslissing wordt een mooi hoofdstuk afgesloten in de sportcarrière van Burry Spirit, die samen met Wilken indrukwekkende prestaties heeft neergezet. Elf jaar geleden maakte het duo hun internationaal debuut, waaruit ze verder groeiden tot op vijfsterren niveau! Tijdens hun carrière mochten ze enkele knappe overwinningen op hun palmares laten noteren.