Er waren tranen van vreugde aan de zijlijn toen Sampson uit Sheffield de 16-jarige Nederlandse Warmbloed hengst Daniel prees als 'een van de meest ongelooflijke paarden' waarmee hij ooit heeft gewerkt.

Hoewel Sampson tot nu toe twee 5* competities heeft gewonnen tijdens de Spruce Meadows Summer Series, waren beide overwinningen behaald op de levendige 11-jarige merrie One Whisper.

"Ik heb het gevoel dat het zoveel voor Daniel betekende om te winnen," zei de 34-jarige Sampson. "Hij verdient het.

"Als ik een paard was, zou ik willen dat ik hem was. Hij is een van de meest ongelooflijke paarden die ik ooit heb gehad. Ik heb het gevoel dat, wanneer we niet winnen, het altijd mijn schuld is. Om vandaag te winnen voelt geweldig. Het is een droom die uitkomt."

Sampson nam onmiddellijk felicitaties aan via de telefoon van zijn moeder, Ruth, en zijn Canadese vriendin Kara Chad, eveneens een ster springruiter, voordat hij ons vertelde hoeveel hij genoot van de uitdaging van het 14-hindernis, 17-inspanning parcours opgesteld door de Franse FEI parcoursontwerper Gregory Bodo, die is aangesteld als mede-parcoursontwerper voor de aankomende Olympische Spelen.

"Ik heb al heel wat parcoursen van Gregory gesprongen," voegde Sampson toe. "En ze zijn nooit gemakkelijk."

Sampson nam het op tegen zeven andere ruiters in de jump-off, waaronder de naar Parijs afreizende Canadese Olympiërs Amy Millar en Mario Deslauriers, die respectievelijk als zevende en achtste eindigden. Maar het waren Elena Haas (VS), op de Westfaalse ruin Claude (Captain Jack 44), en haar Amerikaanse collega Kyle King, met Odysseus (Oslivis), die de prijspot deelden door respectievelijk als tweede en derde te eindigen.

Uitslag