van Gerwen had Inebelle van 't Welthof (v. Takashi van Berkenbroeck) onder het zadel om deze proefwinst op naam te schrijven. Het duo finishte met een tijd van 30,23s op één. Lars Kersten zat hen met Isidorus (v. Charisma) op de hielen maar een tijd van 30,50s liet hen genoegen nemen met een tweede plaats. Emma Stoker voorkwam een volledig Nederlands podium en nam zelf de derde plaats voor haar rekening met Q Seven (v. Frh Quaid) en een tijd van 30,59s. 

Leopold van Asten greep net naast het podium op VDL Groep Urane de Talma (v. Argentinus) en werd vierde. Niels Kersten, winnaar bij de jonge paarden, kon hier rekenen op Jewel (v. Carrera VDL) om een achtste plaats te veroveren. 

Marieke de Bart kon haar nog kwalificeren in het zadel van Chapeau Z (v. Cavalo Z) en werd zeventiende voor Ralph Slaats en Cirondine Z (v. Cicero Z Van Paemel).

Uitslag

Aansluitend was van Gerwen opnieuw de beste Nederlandse in de 1.40m rubriek. In het zadel van de achtjarige Panamera Sth (v. Jonsaunier Dwerse Hagen) greep de amazone nipt naast een plek op het podium en werd vierde. Lisa Nooren reed op Fandango de Semilly (v. Diamant de Semilly) naar de zesde plaats. Leopold van Asten kon zich ook nog klasseren met VDL Groep Elegant Hero Z (v. Echo van t Spieveld).