Jeroen legde zijn winnende barrage af in 35.98 seconden. De tweede plaats bleef ook in Nederland. Gerben Morsink en de veertienjarige hengst Navarone Z (Nabab de Reve x Amor) finishten in 37.16 seconden. De derde plaats bleef niet in Nederland, maar wel in de familie van de winnaar. De Belgische partner van Jeroen, Annelies Vorsselmans reed de dertienjarige hengst Kurly vd Gorten (Thunder vd Zuuthoeve x Celano) in 37.64 seconden over de finish. Drie hengsten op een rij; dames gaan voor was vanavond niet van toepassing in het WTC Expo.

 

Aangepast plan

Jeroen was de laatste starter in de negenkoppige barrage: “Het was een emotionele Grote Prijs. In het basisparcours had ik in het begin het geluk een beetje aan mijn zijde. Mijn paard had de kwalificatie die ik donderdag gereden heb nog wat in de benen, maar de tweede helft was hij er weer helemaal. In de barrage kon ik als laatste starter eerst een paar combinaties kijken en naar aanleiding daarvan heb ik mijn plan nog wat aangepast. Ik moet zeggen, ik moest er hard voor rijden, maar het lukte.”

 

Concours staat weer als een huis

“Winnen is natuurlijk altijd leuk, maar om hier als ambassadeur van dit concours te staan is wel extra mooi. Ja, hier ben ik echt trots op. Het concours staat weer als een huis en daarvoor wil ik iedereen, van bestuur en organisatie tot de vrijwilligers een groot compliment geven.”

 

Gisborne volgend jaar weer lenen

“Of ik Gisborne VDL nog terug ga geven aan mijn klant? Natuurlijk, ik zal wel moeten, maar ik ga wel regelen dat ik hem volgend jaar bij Indoor Friesland 2024 nog een keer mag lenen.”


bron: Persbericht - F. © Digishots