Dimme D'Haese en de zevenjarige dochter van Elvis ter Putte, Etikarta V Z bleven nipt voor op Michael Herhalt en de zevenjarige Bella 1247 (Stakkato Gold). Het Duitse duo bleef daarbij voor op landgenote, Leonie Büttel en Emerald's Ella (Emerald).

Net buiten de top drie kleurde de top vijf Belgisch. Anthony Wellens volgde met Stranger van Overis Z (Singular LS La Silla) voor Christophe Vanderhasselt en zijn eigen gefokte, Pimpernel Vitseroel (Numero Uno). Voor Nederland plaatste Raf Kooremans zich op de zesde plaats. Kooremans hield het foutloos in het zadel van Egbert Schep's gefokte, Lola-Jay ES (Golden Dream).

Jack Ansems scoort bij vijf-en zesjarigen

Eerder liet Jack Ansems geen ruimte voor de concurrentie. De Nederlander sprong naar de winst bij de vijf-en zesjarigen met Aimee Van Gerwen's gefokte, Celine Z (Cicero Z van Paemel). Voor eigen publiek volgde Steven Vermeir met Luc Vermeir's gefokte, Varincha STB Z (Vigo d'Arsouilles). Bernardo Alves vervolledigde de top drie in het zadel van Be Cute de Muze Z (Bamako de Muze).


F. © Danny Apers