Het Ierse volkslied klink na afloop van de 1.45m kwalificatie. Garrigan en de 12-jarige ruin doken als enige foutloos onder de 42 seconden. Op het podium werden ze vergezeld door Niklaus Rutschi met de BWP-merrie, Oxana vd Bisschop en Petronella Andersson met de BWP-gefokte, Odina Van Klapscheut.

Net buiten het podium volgde Edwin Smits met Fleur Sinaa-A (Cardento) op de vierde plaats. Brian Moggre vervolledigde de top vijf in het zadel van de negenjarige Nobel S (Cantario).

Voor eigen publiek noteerde Leon Thijssen het beste resultaat. Thijssen zette een krappe tijd in het zadel van zijn eigen negenjarige Ibiza Z (I M Special de Muze). Met één springfout strandde het paar op de dertiende plek.

Michael Greeve is Nederlandse sterkhouder in Youngster rubriek

In de 1.30m proef voor zevenjarigen kwam de eindzege op naam van Edoardo Alain Dubois met Carpe Diem Equestrian Team's KWPN-merrie, Kiara (Kannan). Michael Greeve sprong als beste Nederlander op het podium naar de derde plek. Greeve plaatste zich in het zadel van zijn eigen dochter van Kannan, Kannascha. Het paar werd opgevolgd door landgenoot Bas van der Aa met onder het zadel Keniki (Namelus R).