De CAVALIADA Tour Grand Prix, voor de prijs van PKO Bank Polski, onder het beschermheerschap van de burgemeester van Krakau, zag 35 ruiters op de startlijst staan. Slechts zes van hen slaagden erin foutloos te blijven over het 155 cm lange parcours. De Nederlander Jack Ansems was uiteindelijk onverslaanbaar in de afsluitende barrage.

"Ik vond het een heel groot parcours. Het begin was mooi, maar later werd het moeilijk, vooral met de grote oxer in de hoek en de lijn van de plank naar de oxer in het midden. Maar het was een eerlijk parcours, een echte Grand Prix. We zijn 1300 kilometer van huis, dus als er maar zes ruiters in een barrage zitten, probeer je altijd te winnen en er voor te gaan." - zei Ansems, die de overwinning pakte met Fliere Fluiter - "Het is een 12-jarige merrie van Zirocco Blue. Ik rijd haar nu vier jaar. We zijn begonnen met de laagste klassen, op 80 centimeter en we hebben ons samen opgewerkt tot dit niveau. Ze is super slim en voorzichtig. Maar je moet de merrie echt vertrouwen. Thuis en op shows doe ik alles zelf om haar heen. Ze is super slim."

De tweede plaats ging naar thuisruiter Jarosław Skrzyczyński aan het stuur van de negenjarige Inturido. Zo werd de concurrent voor de zevende keer de winnaar van de CAVALIADA Tour. Gevraagd om de rivaliteit samen te vatten, zei hij: "Het is een leuk en motiverend gevoel. De concurrentie was hevig, want iedereen wilde winnen en punten scoren, is het niet voor de wereldbeker, dan wel voor CAVALIADA Tour. In de barrage wilde ik niet te veel risico nemen om Inturido niet te ontmoedigen, want hij is nog jong. Ik ging vrij snel maar wel veilig."

De derde plaats ging vandaag naar de Pool Przemysław Konopacki met Home-Run. In het CAVALIADA Tour klassement behoorde de tweede plaats toe aan de Griek Angelos Touloupis, en de Grand Prix winnaar Jack Ansems stond op de onderste trede van het podium.

Bron: Persbericht 

Foto: CAVALIADA