In Exloo werd de derde wedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie verreden. Bij de Young reed Mart IJland de Cantos-nakomeling Hero stijlvol en met gevoel naar de overwinning. In de barrage reed de jonge Twent vloeiende lijnen en in een vlot basistempo naar een eindtijd van 34.66 seconden. Daarmee bleef Mart zijn concurrente Hilde Veenstra en de Westfaalse gefokte Beverly 1.01 seconde voor. Ook Hilde reed foutloos. Ilse Tolboom eindigde als derde met Fidzilina Z. Haar tijd in de barrage was 38.98 seconden.

Hilde Veenstra had een goede dag in Exloo. Ze pakte de winst bij de junioren met Gideon dls (Corland x Berlin). Al was de voorsprong op Wesley de Boer met Kaphira slechts 0.07 seconden. Een fotofinish die in het voordeel van de Friese werd beslecht. Britt Schaper reed Guidam Sohn The Second naar de derde plaats. Vorige week in IJsselmuiden reed ze In the Air die uit dezelfde moeder is gefokt naar de tweede plaats.

Bij de Children kwamen alleen Jesse Berkers en Zarah-Lindi Malkus aan start. Laatstgenoemde won met haar Casall-nakomeling Amiacara. In de barrage bleef ze net als Jesse met zijn paard Happhira H foutloos en was sneller, 37.12 tegenover 37.50 seconden.

Net als vorige week in IJsselmuiden bleef Hannah Hoeksma foutloos met Ringerheim’s Adine in de rubriek pony’s klasse ZZ, categorie D. Omdat ze de enige aan start waren ging het oranje met hun mee terug naar stal.