Jos Lansink en zijn team begonnen de landenwedstrijd sterk. Drie duo's bleven in de eerste ronde foutloos. Lars Kersten en zijn Zangersheide-hengst, Funky Fred Marienshof Z (Fantomas de Muze) noteerden één springfout. 

Mathijs van Asten kwam met Sirocco (Balou du Rouet) op een uiteindelijk totaal van vier strafpunten. Ook bij Lars Kersten en Funky Fred Marienshof Z (Fantomas de Muze)  tikte de balk uit de lepels in de tweede ronde. Leopold van Asten kwam, in het zadel van VDL Groep Iron Z (Charisma Z) op een totaal van acht punten. Voor Willem Greve en zijn 9-jarige BWP-merrie, Pretty Woman van 't Paradijs (Vigo d'Arsouilles) was er een foutloze eerste omloop, maar wel drie springfouten in de tweede ronde. De Nederlanders vielen zo buiten de prijzen op een achtste plaats.

Ierland wint Nations Cup

Ierland wint als enig foutloze. Voor Ierland kwamen Bertram Allen met Pacino Amiro (Pacino),  Shane Sweetnam met James Kann Cruz (Kannan), Denis Lynch met Vistogrand (Fantaland) en Cian O'Connor met Fancy de Kergane (Berdenn de Kergane) aan de start.

Ietwat verrassend volgde Mexico op de tweede plaats voor Groot-Brittannië ... De Landenwedstrijd was kortom genieten! België volgde net buiten het podium op de vierde plaats.


uitslag