In de eerste ronde haalde het Ierse team een totaal van vier punten, in de tweede omloop diende Conor Swail met de familie de Bock's voormalige Nadal Hero & DB (Kannan), niet te starten, met drie overige nulrondes.

Voor Ierland kwamen verder Daniel Coyle met Gisborne VDL (VDL Zirocco Blue), David Blake met Claude (Captain Jack) en Shane Sweetnamm met James Kann Cruz (Kannan) aan de start. "De eerste ronde was alles beslissend. Zeker omdat we deze landenprijs met een plan verreden," vertelt Swail. "Nadal heeft niet super veel gesprongen dit jaar, hij moest zichzelf dus wat bewijzen. Dat heeft hij ook gedaan! Ik ben echt onder de indruk van hem..."

Voor Canada kwamen Tiffany Foster met haar 12-jarige Hamilton (Quadros), Erynn Ballard met Gakhir (Spartacus TN), Mario Deslauriers met Emerson (Eldorado vd Zeshoek) en Amy Millar met Truman (Mylord Carthago) aan de start. Enkel Ballard en Martin Fuchs' voormalige KWPN-ruin uit de fokkerij van MTs Van de Donk-Kooi, wisten een dubbele nulronde te rijden. 

Volledige uitslag