Ehning en de 14-jarige zoon van Carthago Z, C-Jay 3 sprongen in de 1.50m rubriek naar de winst in 61,17 seconden. Het duo bleef net geen seconde voor op Harrie Wiering met de KWPN-ruin, Harley (Carrera). Wiering werd opgevolgd door Mathijs Van Asten en Sirocco (Balou Du Rouet).

Van Asten en de ruin van de Qatarese federatie verwezen Skye Morssinkhof met Baloubelle 5 (Baloubet du Rouet) naar de vierde plaats. De top vijf werd foutloos afgewerkt door Oliver Fletcher en zijn 10-jarige Iv Willem (Cassini Gold).

“Het was wel spannend of ik hier nog kon starten”, vertelt Johannes Ehning. Er was zo’n grote run op startplekken ontstaan, dat de ruiter vorig week pas groen licht kreeg toen een landgenote uitviel.

“Gelukkig maar. Outdoor Gelderland was vorig jaar al ontzettend mooi en sfeervol. Daarom wilde ik hier zo graag rijden.” Ehning had de 14-jarige C-Jay (Carthago x Contender) gezadeld, een routinier die zijn job goed kent, maar de ruiter kent de schimmel ook als zijn broekzak en dat heb je op dit niveau nodig om succesvol te zijn.

“In het parcours was een keuzedeel. Of je nam een kortere weg over de sloot of een omweggetje over een hoge steilsprong. C-Jay springt wel sloten, maar is er niet gek op. Als ik hem er op dag 1 van het concours al mee confronteer, dan houdt hij de sloot de rest van het concours in de gaten”, lacht de ruiter. “Ik heb ‘m vandaag maar even overgeslagen, wel fijn dat die mogelijkheid er was.”

Uitslag


bron: Equnews/ Persbericht - F. © Digishots