Nicola Philippaerts kwam in de eerste ronde aan de start met Derby de Riverland, de zoon van Kannan die hij van zijn broer Thibault overnam. Met de 11-jarige ruin besloot hij met slechts een springfout. Eerder hield hij Katanga v/h Dingeshof (Cardento) foutloos. Teamgenote Malin Baryard-Johnsson bracht H&M Indiana (Kashmir van Schuttershof) eveneens foutloos naar de eindmeet. Last but not least bleef ook Antoine Ermann van het hout af in het zadel van de 10-jarige Odin van't Hanegoor (Kiekeboe). Met een totaal van slechts vier strafpunten zegevierden de Stockholm Hearts. 

Riesenbeck International, bezet door Christian Kukuk en Philipp Schulze Topphoff, werden met een totaal van acht strafpunten tweede. Topphoff reed dubbel met Carla NRW (Comme il Faut). Kukuk bleef zowel in het zadel van Mumbai (Diamant de Semilly) als met de merrie Just Be Gentle (Tyson) foutloos. 

Maikel van der Vleuten rekende tweemaal op Elwikke en werd met de Eldorado vd Zeshoek dochter derde met zijn Madrid in Motion team. Mark McAuley bleef op Grs Lady Amaro (Amaretto D Arco) foutloos en liet met de Untouchable nakomeling Destinee de Vains één springfout noteren. 

Resultaten GCL

Harrie Smolders knalt individueel

Harrie Smolders kon individueel in de Grote Prijs kwalificatie de vierde plaats veroveren in het zadel van de 15-jarige Monaco NOP (Cassini II). In de eerste ronde kon hij de derde plaats opeisen met Springfield 21 (Stakkato Gold). Maikel van der Vleuten zijn foutloze omloop met Elwikke leverde hem de twaalfde plaats op.