Snelle resultaten

1. Gregory Wathelet - Bon Jamesbond de Hay

2. Julien Epaillard - Dubai du Cedre

3. Ben Maher - Dallas Vegas Batilly


Emanuele Gaudiano mocht met Crack Balou (v. Balou du Reventon) als eerste zijn kans wagen. Hij nam meteen alle risico maar helaas resulteerde dat ook in een springfout. Ze finishten uiteindelijk in 37,61 seconden waardoor de richttijd voor de andere combinaties meteen duidelijk was. Harry Charles was de volgende die mocht aantreden en hij slaagde er met Romeo 88 (v. Contact vd Heffinck) wel in om een foutloze ronde te springen. De nummer één van de wereld bij de U25 ruiters finishte in 35,34 seconden wat hem de vierde plaats zou opleveren. De tijd van Charles hield echter niet lang stand: zijn landgenoot Ben Maher slaagde erin om in het zadel van de slechts 10-jarige Dallas Vegas Batilly (v. L'Arc de Triomphe) de tijd nog net iets scherper te stellen. Het duo noteerde een foutloze ronde achter hun naam in 34,59 seconden. 

De tijd van Maher hield lang stand maar.... Julien Epaillard, de winnaar van de World Cup van Lyon van 2022, was niet van plan om Maher de overwinning te kunnen. In het zadel van Dubai du Cedre (v. Baloubet du Rouet) bewees hij nog maar eens waarom hij de nummer twee van de wereld is: hij maakte brandhout van de tijd van Maher en finishte in 33,10 seconden, voldoende om op dat moment de leiding over te nemen. Even leek het erop dat niemand de tijd van Epaillard nog scherper kon stellen maar dat was buiten Gregroy Wathelet gerekend. Hij vertrouwde op de ruime galop van de 12-jarige Bond Jamesbond de Hay (v. Diamant de Semilly), hield alle balken in de lepels én finishte in 32,93 seconden wat betekende dat hij de leiding van Epaillard overnam. 

Op dat moment waren er nog maar twee combinaties die alsnog een Franse overwinning konden waarmaken: Francois Xavier Boudant (Brazyl du Mezel) en Roger Yves Bost (Delp de Denant HDC). Boudant zette alles op alles maar helaas tikte zijn 12-jarige Haloubet de Gorze zoon de voorlaatste hindernis uit de lepels; De hoop van het Frans publiek kwam dus volledig op de schouders van Roger Yves Bost. Helaas slaagde hij ook niet in zijn opzet om de nul te behouden. De overwinning kwam dus in handen van Gregory Wathelet die zo meteen ook de eerste Belgische winnaar van de World Cup van Lyon wordt. 

De vijfde plaats kwam eveneens in Belgische handen: Pieter Devos kon eerder in de barrage al een foutloze ronde noteren met Jarina J (v. Cicero Z van Paemel). Hun tijd van 35,76 seconden leverde hen de vijfde plaats op. 


Klik hier voor de resultaten