Top acht plaats voor Bruggink in 2* 1.40m proef 

In de Middel Tour kregen de ruiters een parcours voorgeschoteld over de hoogte van 1.40m die ze rechtstreeks tegen de klok moesten afleggen. De Duitsers waren er in uitstekende doen en namen zo maar de hele top vijf voor hun rekening. Gert Jan Bruggink wist er de Nederlandse eer hoog te houden met een top acht plaats. Andt Witzemann en Cassadero (v. Christdorn) mochten de ereronde leiden nadat ze foutloos over de meet snelden in de winnende tijd van 62,45 seconden. Kai Schäfer en Belle d'Amour (v. Balou du Rouet) volgden in 62,67 seconden op twee. Hendrik Dowe en Barreto CK Z (v. Baltic VDL) volgden op drie in 63,40 seconden. 

Katharina Von Essen (C-Loona NRW) werd vierde en verwees hiermee Hans-Thorben Rüder (My kiwi) naar de vijfde plek. 

Gert Jan Bruggink (Carrie Brad Shaw Sho Z) eindigde met een top tien klassering op de zevende plek. 

Net geen podiumplaats in 1* 1.35m rubriek 

In de 1* 1.35m Kleine Tour werd er ook rechtstreeks tegen de tijd gereden. Winst was er voor de Ier Paraic Kenny met Bardena (v. Balou du Rouet) die de snelste én foutloze omloop wist neer te zetten van 58,43 seconden. Richard Vogel en Daymian 4 (v. Darco) volgden in 60,36 seconden op twee. Andy Witzemann en Quintessenz G (v. Quarz) vervolledigden het podium in 62,09 seconden. 

Gert Jan Bruggink (Kasilias Eas Sho Z) eindigde net naast het podium op de vierde plek. Jonathan Gordon (Cbi Karhari) werd vijfde. 

Klik hier voor de resultaten.