Morisnk en de zevenjarige Zangersheide-hengst, Corthago Z waren in de Youngster Tour net geen twee seconden sneller dan Teddy van de Rijt met de zesjarige New Hope (Cornet Obolensky). Op de derde plaats volgde Natalie Dean in het zadel van de zesjarige sBs-ruin, Moustache (Flamenco Desemilly).

Samen met de ruin, uit de fokkerij van Jacques Leterme bleef de Amerikaanse nipt voor op Monika Dulczewska en Indiam Star du Lozon (Diamant De Semilly). De top vijf werd afgewerkt door Romain Potin en Hermione Des Ronchons (Cristallo). Voor eigen publiek volgde Kevin Jochems met Apphire H Z (Aganix du Seigneur) op plaats zes.

Aniek Diks is sterkhouder in 1* kwalificatie

België's Moo Tamisaft sprong in de 1.35m CSI1* kwalificatie naar de winst. Samen met zijn 8-jarige KWPN-merrie, Layla hield de Oost-Vlaming de Britse amazone, Pollyanna Gredley op een nipte afstand. Gredley volgde met de negenjarige Zangersheide-merrie, Kesha From Second Life Z (Kannan) voor Aniek Diks.

De Nederlandse vervolledigde de top drie in het zadel van de 8-jarige BWP-ruin, Qointreau van 't Hoogeinde (Echo van 't Spieveld).

CSI1* - 1.35m Valkenswaard (NED)

CSIYH* 6/7YO - 1.30/1.35m Valkenswaard (NED)