QUICK RESULT BIG TOUR

1. Gerben Morsink - Navarone Z
2. Pim Mulder - BCO Milton Z
3. Maikel van der Vleuten - Sildouch Z

Morsink greep de eerste plaats in het zadel van de tienjarige Nabab de Reve-zoon Navarone Z. Zij wonnen in 41,77 seconden tijdens de barrage, waar ze het tegen 17 combinaties moesten opnemen. Mulder greep de tweede plaats met BCO Milton Z, een zoon van Mylord Carthago. Maikel van der Vleuten en Sildouch Z (Spartacus) finishten als derde in 42,45 seconden. 

Harm Lahde haalde de vierde plaats binnen voor Duitsland met Oak Grove's Heartfelt (Heartbreaker), Pieter Clemens en Icarus (Querlybet Hero) rondden de top vijf af voor België. 

CSI3* Medium Tour 1,45m

De Amerikanen gingen aan de leiding hier. Julie Welles en Nouvelle (Solitair) wonnen in 27,34 seconden, een halve seconde sneller dan landgenoot Michael Hughes met Lackamore Storm (Kroongraaf). Harm Lahde werd hier derde met Oak Grove's Laith (London). Robert Vos en Diabeau (Vaillant) volgde als vierde, Bas Moerings en Fosther (Vigo d'Arsouilles) claimden de vijfde plaats. 

Puissance

Moerings en Fosther wisten als afsluiter van de dag ook de puissance te winnen. Het duo stootte door naar de vierde barrage samen met Koen Westendorp en Castlefield. Zij kregen een balkfout en werden tweede, Moerings won na vijf foutloze rondes. Jan Diepman en Favorite (Warrant) grepen de derde plaats na een balkfout in de derde barrage. 

Klik hier voor alle resultaten.